Purses & Pouches

Na een workshop met leer tijdens haar vakantie was Marja verkocht. Er werden leerrestanten gekocht en ze ging aan de slag. In eerste instantie werden met de hand kleine buideltjes en portemonneetjes gemaakt. Vandaar ook de naam Purses & Pouches.

Maar toen liep het, in positieve zin, uit de hand. Ze ging in opleiding bij een professioneel tassenmaakster en leerde daar de kneepjes van het vak. Machines werden aangeschaft en nog meer leer naar binnen gesleept. Ook leerde zij traditionele wijze leer bewerken waarbij een afbeelding met kleine stempeltjes in leer wordt aangebracht.

 

Inmiddels ontwerpt en maakt Marja tassen, armbanden, buideltjes en andere voorwerpen van leer. Bij haar staat het belang van de klant voorop. Ze hanteert geen vast assortiment.

Je kunt met je eigen idee bij haar terecht. Zelfs als dat nog niet tot in de details uitgewerkt is. Zelf je leer en voering uitzoeken, zelf mee bepalen hoe je tas er uit gaat zien, dat maakt het echt JOUW tas. En alle tassen die gemaakt worden zijn uniek. Een tas wordt niet twee keer exact hetzelfde gemaakt.

Hergebruik van grondstoffen is belangrijk. Dus heb je bij voorbeeld het leer van een oude bank, waarvan je jouw tas wil laten maken, dan kan dat natuurlijk. Uiteraard mits de kwaliteit van het leer het toelaat.

Marja geeft ook workshops waarbij handmatig wordt genaaid. Zij doet onder andere voor het lokale cursusproject SWIB, maar ook op aanvraag.

Ook voor reparaties kun je op haar atelier aan de Straatweg te Breukelen terecht.